נשאר רק השם: אבואלעפיה רשום בשחור על האבן הנעלבת. כמה משכניו זכו ליותר ממלה אחת אבל היתר לא זכו אף לאחת. בקושי זכו לקבר בישראל. עומדים זה ליד זה בדממה אילמת, אלמונים, יהודים אלמונים. 7-6 דונם של בית העלמין היהודי בכפר יסיף הוא הנמשל. השם הכמעט אנונימי אבואלעפיה הוא המשל ובית העלמין המוזנח הוא הנמשל.  אין קוצים אבל אשפה יש – ובשפע, ואולי חמש או שש מצבות שוכבות באתרן ויד הסתת ניכרת במילים החרותות, עדיין נראות ונקראות בלוחות האבן/שיש. ועשרות אחדות של קברים נטולי תקרה, אבני-קבורה זועקות מרה ואין עונה לשוועתן. לכו וראו שריד אחרון.
בית העלמין היהודי בכפר יסיף - מראה כללי
מובאות כאן תמונות של מצבות אחדות, מאלה שניתן היה לזהות את הנפטרים על פי החרות או צבוע על גבי המצבה.
(נעזרתי בספרון שחיבר אורי כהנא: היישוב היהודי ובית הקברות היהודי בכפר יסיף, בהוצאת מטה אשר – החוג האזורי לידיעת הארץ, 1986).
תמונה 1.  המצבה של אברהם לפידות, שהיה בעל בית מסחר לציוד דייג בעכו. הוא נולד בעיר ליבאווה בלטביה. עפ"י ברסלבי, הוא נפטר ביום כ' בתמוז תרפ"ה, 12 ביולי 1925.
תמונה מס' 2. המצבה של אברהם מחרז, שהיה סוחר טבק,  והוא מצאצאי  משפחת מחרז מותיקי עכו. אלה נזכרים כבר במפקדי מונטיפיורי, שנעשו בעיר בשנת 1839 ובשנת 1855. על המצבה כתוב: "מצבת קבורת הזקן  חבש כתר אברהם מחריז נ"ע (נשמתו עדן) הנלב"ע (הנלקח לבית עולמו) ביום ראש חודש תמוז שנת התרמ"א (28 ביוני 1881) לב"ע (לבריאת העולם) תנצב"ה".
תמונה מס' 3. המצבה של נזמה צורי, אשתו של אברהם צורי. על המצבה כתוב: "מעלת גבורת האשה מ' (מרת) נזמה ר' צורי (כנראה אשת רבי צורי) נלב"ע (נלקחה לבית עולמה) בכ' לחודש תשרי תרנ"ב (22 באוקטובר 1891, חול המועד סוכות)".
תמונה מס' 4. המצבה של חיים גרשון. על המצבה כתוב: "זה קבורה של הנבון הום (הוא ?) עולם רודף צדקה וחסד חיים גרשון ברק נ"ע (נשמתו עדן) תקל"- (בין השנים 1779-1770). הוא בנו של אברהם גרשון מהעיירה קיטוב. יתכן ומדובר באהרן חיים גרשון, שנפטר בשנת תקל"ג. 
תמונה מס' 5. המצבה של יהודה אבואלעפיה. על המצבה כתוב: "זמקזק (זה מקום קבורת זרע קדושים) סר' (סיר) יהודה אבואלעפיה. אבואלעפיה זה היה ממשפחת אבואלעפיה מצפת. לא ידוע כתושב עכו בזמן מן הזמנים. יתכן וביקר בעכו, ורצה הגורל ונפטר בה, והובא לקבורה בכפר יסיף.

תמונה מס' 6. המצבה של מזל נתח. המצבה המקורית נופצה במלחמת השחרור. ברסלבי, שביקר במקום בשנת 1942, מציין, כי על המצבה המקורית היה כתוב: "פ"נ (פה נקברה) האשה הכבודה מרת מזל נתח נ"ע (נשמתה עדן) 23 בשבט תרפ"א (1 בפברואר 1921)".

תמונה מס' 7. המצבה של אברהם פינצי. על המצבה כתוב: "כ"ג (כבוד הגביר) כ"א (כבוד האדון) פ"נ (פה נקברה) גויית המנוח הנפטר בקצי"ו (קוצר ימים ושנים) ס"ט (ספרדי טהור) אברהם פינצי נ"ע (נשמתו עדן) נ' (נפטר) בי"ד לח"ו רחמים (חודש אלול) התרל"ז תנצב"ה (23 באוגוסט 1877)".